TELIA VARMENNEPALVELUN S/MIME-VARMENTEET

Yleistä S/MIME-sähköpostista

S/MIME-standardi tuo sähköpostiin kaksi lisäominaisuutta, joita voidaan käyttää erikseen tai yhdessä: sähköiset allekirjoitukset ja viestin sisällön salauksen. Ominaisuudet toteutetaan käyttäen varmennetta, jonka saa esimerkiksi Telian myöntämänä. S/MIMEn käyttö sähköpostissa tuo viesteihin seuraavat turvaominaisuudet:

ALLEKIRJOITUS

• Lähettäjän tunnistus. Allekirjoitus mahdollistaa lähettäjän luotettavan toteamisen
  • Kiistämättömyys. S/MIME-viestin lähettämistä ei voi kiistää
  • Tiedon eheys. S/MIME-viestiä ei voi muokata välityksen aikana ilman allekirjoituksen rikkoutumista

SALAUS

• Luottamuksellisuus. Salatun viestin voi avata vain aiottu vastaanottaja
  • Tiedon eheys. Myös salaus toteuttaa tiedon muuttumattomuuden salausprosessin osana

Julkinen S/MIME-varmenne

Julkinen S/MIME-varmenne tarkoittaa varmennetta, jonka on myöntänyt taho, joka on mukana selainvalmistajien S/MIME-juurivarmenneohjelmissa. Julkisesti luotettu S/MIME-varmenne tunnistetaan automaattisesti ilman varmenteiden manuaalista lisäämistä yrityksen sähköpostijärjestelmään tai sähköpostiohjelmistoon.

Telia Varmennepalvelu pyrkii saamaan luoton kaikkiin juurivarmenneohjelmiin S/MIME-varmenteilleen. Ohjelmissa mukana olo edellyttää säännöllistä palvelun auditointia ja ohjelman ylläpitäjän politiikan noudattamista.

Telia Varmennepalvelun hyväksyneet S/MIME-juurivarmenneohjelmat v. 2024:

JuuriohjelmaTeliaSonera Root CA v1Telia Root CA v2*
Google GmailXX
Microsoft Office 365/OutlookXX
AppleXX

* S/MIME-varmenteiden varmennusketjun nykyinen juurivarmenne

Telian tarjoamat S/MIME-varmennetyypit:

Sponsor Validated

Tässä S/MIME-varmennetyypissä lähettäjän organisaation identititeetti on varmistettu julkisista yritysrekistereistä. Viesti näyttää tavanomaiselta salatulta ja/tai allekirjoitetulta viestiltä. Varmenteen tiedot sähköpostiohjelmalla avaamalla on mahdollista tarkistaa seuraavat tiedot:

• Yrityksen virallinen nimi O-arvossa
  • Yrityksen NTR-tunnus (Suomessa Y-tunnus) OrganizationIdentifier (OID.2.5.4.97)-arvossa

Mailbox Validated

Tässä S/MIME-varmennetyypissä lähettäjän sähköpostiosoite on validoitu

Tiedustelut ja lisätiedot S/MIME-palvelusta

Tiedustelut S/MIME-varmennepalvelun tilaamisesta ja hinnoista: cainfo@telia.fi

Telian varmenneportaalin tunnukset omaavat asiakkaat voivat tehdä itsepalveluna käyttäjävarmenteita S/MIME-käyttöön.

Microsoftin esittely S/MIME-standardista löytyy täältä

Telia noudattaa S/MIME-varmenneliiketoiminnassaan CA/Browser Forumin säädöksiä